CONTACTENGLISHALGEMENE VOORWAARDEN

Dutch Beer
Academy biedt
al jaren het
beste onderwijs

In 2015 startte Kim Lentjes Dutch Beer Academy nadat zij met haar vorige onderneming, Kim’s Bierproeverijen, het spreekwoordelijke plafond raakte. Naast bierproeverijen ging ze ook training geven en in samenwerking met de London Beer Academy werd de Dutch Beer Academy geboren. Hoewel relatief nieuw is er toch genoeg kennis en kunde in huis om bierliefhebbers op te leiden. Van de nieuwkomer tot aan de serieuze bier professional.

Bekijk onze trainingenBoek een proeverij

Kim Lentjes

Internationaal Biersommelier

De Dutch Beer Academy bestaat, draait en floreert door de inzet, het bloed, zweet en de tranen van Kim Lentjes. Niet de enige, maar helaas één van de - veel te - weinige vrouwen in speciaalbierland. Ze heeft inmiddels allang haar sporen verdiend.

Ik ben opgeleid als docent geschiedenis en heb mijn passie gevonden in speciaalbier. Voeg die twee samen en je hebt in mij een echte liefhebber, maar mét serieuze kennis van zaken.

Kim Lentjes, oprichter Dutch Beer Academy

Het verhaal

Kim Lentjes

Het verhaal van Dutch Beer Academy is het verhaal van Kim Lentjes. En haar verhaal begint in 2010 als ze bij haar toenmalige werkgever bierproeverijen organiseert. De klanten vragen het café waar ze bedrijfsleider is regelmatig om proeverijen op locatie te gaan doen, maar die optie wordt niet geboden. Ondernemend als ze is besluit zij in het gat te springen. Kim’s Bierproeverijen is geboren.

Dat Kim zoveel plezier beleeft aan het geven van proeverijen en trainingen en dat haar kunde om elk onderwerp interessant en enthousiast te vertellen voor haar natuurlijk lijkt te komen is niet vreemd. Ze is opgeleid tot docent op het voortgezet onderwijs en het vak zal niemand verbazen: geschiedenis. De overlap tussen geschiedenis en speciaalbier is enorm en er is geen zichzelf respecterende bierliefhebber die niet een geschiedenisverhaal of twee kent over de prachtige bieren die we rijk zijn.

In de jaren die volgen geeft Kim tientallen, zo niet honderden, bierproeverijen en blijft ze ook haar eigen kennis verbreden. Ze behaalt niet één, maar twee keer de titel Internationaal Biersommelier. Eenmaal aan de London Beer Academy, met wie ze later gaat samenwerken en eenmaal aan het prestigieuze Siebel Institute of Technology/Doemens in Chicago. 

Nu, zeven mooie jaren na de start van Kim’s Bierproeverijen zit ze ook als oprichter van Dutch Beer Academy niet stil. Ze heeft in het afgelopen jaar de opleiding Bierkeurmeester van de BKG gedaan en is op dit moment bezig de opleiding Brewing Essentials van de LBA te behalen.

Naast de overduidelijke voordelen van haar kennis en kunde is een proeverij of training van Kim ook voordelig omdat ze niet gebonden is aan een brouwerij. Dit verzekert een ongekleurde mening, maar ook dat ze altijd de mooiste bieren mogelijk zal kiezen.

2016
2015
2014
2013
2012
2010

Brewing Essentials (we zijn tandenknarsend aan het wachten op de uitslag)

Biersommelier bij Beer Academy London

Jurylid
Brand Thuisbrouwwedstrijd Saison

Jurylid 
Brand Thuisbrouwwedstrijd 
IPA & Beste Bockbier

Internationaal Biersommelier bij Siemens Institute of Technology & Doemens

Jurylid
Beste Bockbier

STIBON Niveau 1 & 2

Start Kim's Bierproeverijen

En wat vinden
andere mensen
van de Dutch Beer
Academy?

Goeie vraag! Even kijken...

KIM LENTJES op 11/05/2017 - 11:13

Kim Lentjes voegde Jeroen Hobert toe

Jeroen! Wat vind jij van Dutch Beer Academy? doe ik 't een beetje leuk?

KIM LENTJES op 11/05/2017 - 11:13

Hee schoonheid! Ja, je doet het fantastisch! Ben heel trots op je!

JEROEN HOBERT op 11/05/2017 - 11:13

Maarre...

JEROEN HOBERT op 11/05/2017 - 11:13

Wat?

KIM LENTJES op 11/05/2017 - 11:13

Nouja... wij zijn getrouwd. Misschien slim om het ook aan andere mensen te vragen?

JEROEN HOBERT op 11/05/2017 - 11:13

Oh, dat is wel een goeie ja! 

KIM LENTJES op 11/05/2017 - 11:13

Kim Lentjes voegde Martijn de Frankrijker toe

Kim Lentjes voegde Ellis Peeters toe

Kim Lentjes voegde Frits Groeneveld toe

Hoooi! Jongens, wat vinden jullie van de Dutch Beer Academy?

KIM LENTJES op 11/05/2017 - 11:13

Hee Kim!

MARTIJN DE FRANKRIJKER op 11/05/2017 - 11:13

Hoi!

ELLIS PEETERS op 11/05/2017 - 11:13

Wat? Wie? Wat vind ik waarvan? Wat is dit?

FRITS GROENEVELD op 11/05/2017 - 11:13

Frits... gast!

MARTIJN DE FRANKRIJKER op 11/05/2017 - 11:13

Dutch Beer Academy...? Van de speciaalbiertrainingen en Beer vs Wine.

KIM LENTJES op 11/05/2017 - 11:13

Oooh, die Dutch Beer Academy. Sorry, ik ben net wakker.

FRITS GROENEVELD op 11/05/2017 - 11:13

Ja, die Dutch Beer Academy vind ik briljant! Ik ben altijd een beetje op zoek naar nieuwe dingen en dan roep ik wat in het rond en soms onthouden andere mensen dat voor me en dan organiseren we supervette dingen totdat ik het weer vergeet. Gelukkig staat Kim altijd klaar om te pieken!

FRITS GROENEVELD op 11/05/2017 - 11:13

Hahaha, dankjewel! 

KIM LENTJES op 11/05/2017 - 11:13

100% mee eens. Op dat over nieuwe dingen roepen en andere mensen alles laten onthouden na (okee, misschien een beetje). Met Kim samenwerken is een plezier! Mensen zeggen altijd dat ik veel van bier weet. Totdat ze Kim ontmoeten en dan kijken ze me nooit meer aan.

MARTIJN DE FRANKRIJKER op 11/05/2017 - 11:13

Lekker dramatisch weer, Martijn...

ELLIS PEETERS op 11/05/2017 - 11:13

Kim, ik vind DBA geweldig! Hoe jij vol passie weet te vertellen over bier laat me er nog meer van genieten dan ik al doe. En dankzij jou ben ik me gaan interesseren in het écht proeven en beoordelen van bier. Je neus dat glas in, diep ademhalen en geniet!

ELLIS PEETERS op 11/05/2017 - 11:13

Ahhh... thanks guys!

KIM LENTJES op 11/05/2017 - 11:13

Lekker bezig! Voor de mensen die nog niet overtuigd zijn hebben we hieronder nog wat testimonials. Handig!

JEROEN HOBERT op 11/05/2017 - 11:13

Bert Kuperus

Kim weet met haar bierkennis en -kunde studenten te boeien en draagt kennis zeer makkelijk over. Haar sympathieke voorkomen draagt daar aan bij en ze is erg toegankelijk. Als bierliefhebber zou ik haar aan iedereen toevertrouwen die zich verder wil ontwikkelen op het gebied van bier.

Piet Tuinema

Wat je vraag betreft, wil ik zeggen dat ik je een prettig jurylid vind waarbij ik ook de nodige energie van krijg om een goed oordeel te geven. Je weet waar je over praat en deinst er niet voor terug om je mening duidelijk te verwoorden aan de keuringstafel.

Schrijf je in!

Jan Kamp

Kim weet ons steeds weer te verrassen met prachtige bieren. Bij elk biertje dat we proeven zit uitleg over de samenstelling van het bier omkleed met mooie anekdotes. We kijken uit naar de volgende proefavond!

Dutch Beer Academy werkt met trots samen met de
London Beer Academy

De London Beer Academy is de uitvoerende tak van het Institute of Brewing and Distilling in Engeland. Het is opgericht in 2003 en met al 10.000 afgeronde trainingen is het een instituut van formaat met kennis van zaken.

Door samenwerking met de London Beer Academy garanderen wij het best mogelijke bieronderwijs.

Bezoek de website van LBA

AnDer 1.0

Of waarom proeven nog nooit zo lekker was

Drinken is niet iets wat veel mensen hoeven te leren. Bier proeven is echter een kunst. En kunst verdient het beste. Vreemd genoeg was er tot voor kort nog geen perfect proefglas voor bier. Onbegrijpelijk, vonden André Köppen en Derek Walsh . In samenwerking met Royal Leerdam ontwikkelden zij de AnDer 1.0. Dat met drie mousserende ringen, een perfecte afmeting en opening elk bier optimaal tot zijn recht brengt.

Het beste onderwijs verdient het beste glas. Het beste onderwijs vind je bij Dutch Beer Academy. Dat glas is de AnDer 1.0.

Boek een proeverij en geniet met AnDer 1.0

Schrijf je
direct in

Of je nou net komt kijken of de diepte in wil gaan: de Academy heeft voor iedereen een gepaste oplossing. Schrijf je in en we nemen contact met je op!

Proeverijen

Workshops

Trainingen

Advies

Ik wil me inschrijven voor...

Het enige wat je moet doen is nog wat gegevens achterlaten:

Bedankt! Je formulier is verstuurd. We nemen zo snel mogelijk contact met je op!
Oops! Er ging iets fout. Wil je het nog een keer proberen?